Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове "Мъри Ривър Оупън" в Мелбърн с награден фонд 320775 долара. Поставеният под номер 2 Димитров загуби втория си мач за деня от Корентен Муте от Франция с 5:7, 2:6 за 83 минути.

19-ият в света хасковлия започна добре и поведе с 5:2, но след това настъпи спад в играта му и Муте взе следващите седем поредни гейма, за да приключи първия сет със 7:5 и да поведе с 2:0 във втория.

След това Димитров спечели подаването си, но допусна пробив в петия гейм, а до края Муте нямаше проблеми и затвори срещата си с гейм на нула и при първия си мачбол. По-рано днес българинът пласира 10 аса и надделя над представителя на домакините Алексей Попирин с 6:4, 6:7(5), 6:3 за 2:24 часа.

За достигането си до четвъртфиналите Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста.

Тенисистите са принудени да играят по две срещи днес, след като двубоите вчера бяха отложени заради положителна проба за Ковид-19 в хотела на играчите, което наложи над 500 души да си направят извънредни проби за коронавирус.

Следващият мач на Григор Димитров ще бъде на старта на Откритото първенство на Австралия, което започва на 8 февруари в Мелбърн. Поставеният под номер 18 Димитров ще стартира срещу финалиста в турнира от 2018 година Марин Чилич (Хърватия).