И през тази седмица Григор Димитров ще бъде №4 в световната ранглиста. Българинът загуби още на старта в Дубай и по този начин изпусна добра възможност да изпревари третия Марин Чилич, но пък в същото време и тези зад него не се възползваха.

Александър Зверев можеше да изпревари Димитров, но загуби на полуфиналите в Акапулко от Хуан Мартин дел Потро и така остава на 95 точки зад българина. Гришо пък запазва актив от 4635 точки, но през март има идеална възможност да повиши значително актива си.

Причината е, че на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями през 2017-а той спечели общо само една победа и няма много точки за защитаване.

Как преминава една сутрин на Григор Димитров в Калифорния?

В Индиън Уелс Димитров ще е поставен под №3, тъй като вторият в ранглистата Рафаел Надал няма да вземе участие. №1 с 10060 точки остава Роджър Федерер, а третият Чилич има 235 точки повече от Григор.

Единствената промяна в топ 10 е размяната на местата на Дел Потро и Кевин Андерсън. Шампионът от Акапулко вече е осми, а финалистът девети.

Завръщане в топ 20 прави пък шампионът от Дубай Роберто Баутиста Агут, който от днес е №16.

След добрите си изяви на Фючърсите в Анталия Димитър Кузманов бележи нов прогрес с 11 места до №326 в света. Александър Лазов обаче бележи регрес с 28 места до №461. Александър Лазаров е четвъртият българин в топ 1000 под №749.