Григор Димитров нямаше късмет на жребия в Синсинати, след като още в първия кръг негов съперник ще е германецът Александър Зверев. Надпреварата от сериите „Мастърс“, която ще се проведе от днес до 20 август, е с  награден фонд 7 665 215 долара.
 
Досега Гришо и Зверев са играли пет пъти помежду си, като германският тенисист е спечелил четири от мачовете. За последно те се срещнаха на „Ролан Гарос“, когато германецът надделя с 6:1, 6:4, 6:3, а успехът на българина датира от 2014 г. в Базел (Швейцария).
 
При успех срещу 16-ия поставен Зверев в началото на следващата седмица, Димитров, който е шампион в Синсинати от 2017-а, ще се изправи срещу победителя от мача между Грегоар Барер (Франция) и Йошихито Нишиока (Япония). Ако успее да стигне до трети кръг на турнира, Григор Димитров го чака евентуална среща с номер 3 в схемата Даниил Медведев от Русия, който почива в първия кръг. Най-добрият ни тенисист е в долната половина на схемата, където фигурират още Холгер Руне и Новак Джокович, които сънародникът ни би могъл да срещне в по-напредналата фаза на турнира.
 
Директно от втори кръг ще започнат участието си и водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас и Новак Джокович. Двамата може да се срещнат чак на финала в Синсинати.