Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров излиза днес в мач от ¼-финалната фаза на турнира от категория АТП 500 в австрийската столица Виена. Най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу братанеца Дан Еванс в спор за място на ½-финалите. Сблъсъкът е последен по програма на централния корт и се очаква да започне не преди 20:00 часа българско време. На сайта Gong.bg ще можете да проследите развоя на двубоя на живо.

Хасковлията достигна до тази фаза на турнира след две страхотни победи срещу тенисисти от топ 20 на световната ранглиста. В първия кръг 29-годишншят Димитров надигра руснака Карен Хачанов с 2:0, докато във вчерашния ден се справи и с световния №5 Стефанос Циципас с 2:1 сета след обрат, като по този начин взе своеобразен раванш за загубата с 0:3 сета на 1/8-финалите на „Ролан Гарос“ по-рано тази година.

30-годишният Еванс, който е 33-и в световната ранглиста, пък преодоля Алиаш Бедене в първия кръг след отказване на словенеца и Юрий Родионов на 1/8-финалите.

До този момент двамата с Григор имат общо 4 срещи, като българинът има 3 победи в тези двубои. Те играха един срещу друг в началото на тази година на турнира АТП Къп, когато хасковлията надви своя опонент с 2:1 сета след обрат. Спокойно може да се каже, че нашето момче влиза като фаворит в днешния сблъсък, особено, след като се вижда положителен напредък в неговата игра и поведение на корта в последните мачове.

Ако преодолее Еванс, Димитров ще срещне някого измежду световния №1 Новак Джокович или италианецът Лоренцо Сонего на ½-финалите в събота. До този момент през сезона родният тенисист има два полуфинала - в Акапулко и миналата седмица в Антверп, но съжаление и двата двубоя бяха загубени.