Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя в 1/8-финал срещу световния номер 2 и поставения под №1 в турнира от категория ATP 1000 в Синсинати – Даниил Медведев. Хасковлията и руснакът излизат на централния корт в 18:00 часа българско време, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

Срещата е първа в програмата за днешния ден, като Григор за трети път излиза в удобен за гледане час мач.

Българинът, който е №21 в ранглистата, записа две победи до момента на един от любимите си турнири. Той се справи с испанеца Роберто Баутиста Агут и казахстанеца Александър Бублик в два сета. Григор показа добра игра в двата си мача дотук и несъмнено очакванията към него се увеличават преди днешния двубой.

13 снимки

Съперник обаче ще бъде поставеният под №1 руснак Даниил Медведев. Двамата имат три изиграни срещи до този момент, а Медведев има аванс от 2:1 победи. За последно двамата се срещнаха на ½-финалите на US Open през 2019 година, когато Димитров отстъпи с 0:3 сета.

Както е известно, Гришо спечели единствената си титлата от категория ATP 1000 именно в Синсинати през 2017 година.

При победа днес той ще се изправи срещу победителя от двубоя между Хуберт Хуркач (Полша) и Пабло Кареньо Буста от Испания.      


18:00 часа | ДАНИИЛ МЕДВЕДЕВ (1) - ГРИГОР ДИМИТРОВ

ATP 1000 Синсинати, 1/8-финал