Световният номер 3 в тениса Григор Димитров заяви след победата в полуфинала на турнира в Лондон срещу Джак Сок, че се е стремял да бъде позитивен, силен и е искал с цялата си душа да спечели.

На финала в заключителния Мастърс за годината в английската столица Григор Димитров ще се изправи срещу добре познатия му съперник Давид Гофен, който българинът победи в груповата фаза с 6:0, 6:2.

„Не знам какво да кажа. Този мач ме изцеди. Джак е невероятен играч. Той ми създаде много големи проблеми със своя форхенд. Особено през първия сет мислех, че всичко отива срещу мен. Знам, че не играх най-добрия си тенис, но с цялата си душа исках да спечеля. Трябваше да променя нещо и да пречупя Джак, да стигна до победата“, коментира Димитров.

„Опитах се да бъда позитивен и силен толкова, колкото мога. В такъв момент е много трудно“, добави българинът.

Велико! Гришо е на финал в Лондон

„Да, интересно е. До този момент никога не ми се е случвало да играя два пъти срещу един и същи съперник в рамките на една седмица. Това ще бъде съвсем различен мач. Няма какво да се мисли. Това ще бъде последният мач за сезона. Естествено, че ще играя за победа“, каза още Гришо.

Моментите на Григор към финала в Лондон