Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров започва днес участието си на турнира на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9,15 милиона долара. Съперник на хасковлията ще бъде германецът Даниел Алтмайер. Срещата е трета по програма на третия по големина корт и се очаква да стартира около 01:00 часа след полунощ българско време.

30-годишният Димитров е поставен под номер 23 в основната схема и затова започва директно от втория кръг. Алтмайер пък стартира в основната схема с успех над представителя на домакините Сам Куери с 6:2, 6:4.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

23-годишният германец е 114-и в световната ранглиста. През този сезон той има два полуфинала в турнири от сериите АТП 250 в Умаг и Кицбюел през юли, както и две титли от "Чалънджъри" на родна земя в Люденшайд и Брауншвайг. Двамата не са се срещали досега.

Григор пък вдигна очакванията към себе си, след като през миналата седмица изигра много силен турнир в Сан Хосе, където стигна ½-финал и ще бъде интересно дали ще продължи с добрата си игра на предпоследния „Мастърс“ турнир за годината.