Григор Димитров бе критичен към себе си след инфарктната победа с 4:6, 6:4, 6:3 над Дамир Джумхур във втория кръг на турнира в Делрей Бийч.

Пред медиите след мача Гришо призна, че е играл много слабо, но в същото време отчете важността на крайния резултат, който е победа за него и класиране за четвъртфиналите.

"Не мисля, че играх добре", заяви Григор, който за три сета не успя да направи нито един ас и регистрира пет двойни грешки. "Като цяло играта ми днес беше много слаба. Честно казано, просто така се случи, но това няма да нарани чувствата ми."

Димитров призна, че в миналото най-вероятно е нямало да намери начин да спечели без да играе най-добрия си тенис, но именно това се е случило срещу Джумхур, който си заслужи похвали от съперника

"Когато се появи тъмнината просто беше напълно различен мач. Топката беше малко по-ниско. Той гонеше много ниски топки, играеше по линиите, което ме изненада. Намерих решение, това беше. Знаех, че физически ще бъде на ниво до края. Днес бях хладнокръвен, във втория и третия сет нещата просто се случиха в моя полза.".

"Всичко похвали са за Дамир, той заслужаваше да победи. Аз просто бях търпелив и много съсредоточен към края на мача. Мисля, че бях много спокоен. Победата си е победа, така виждам нещата."

Относно предстоящия си четвъртфинал срещу Адриан Манарино, Григор коментира: "Точно сега просто искам да играя много мачове. Тук съм, за да победа и това е основната ми цел."