Григор Димитров ще се изправи срещу Джон Иснър в осминафиналния мач на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж в четвъртък. Двубоят е трети по програма на централния корт и ще започне непосредствено след срещата между Доминик Тийм и Фернандо Вердаско, който е с начален час не по-рано от 13:30 часа българско време. Това означава, че двубоят между Димитров и Иснър ще стартира не по-рано от 15:00 часа.

Григор тушира Гаске за отрицателно време и е на осминафинал

Димитров и Иснър си поделят по една победа от общия си баланс от два мача. В последния мач помежду им Димитров се наложи над съперника си на Мастърса в Синсинати, а след това спечели и титлата от турнира.

По-рано днес Димитров се справи блестящо с първото си предизвикателство в турнира в столицата на любовта. Първата ни ракета победи представителя на домакините Ришар Гаске с 2:0 сета (6:4, 6:4) и успешно си осигури място на осминафиналната фаза на турнира.

Димитров: В днешния мач трябваше да преборя и публиката

До момента Григор не е успявал да прекрачи линията на третия кръг на надпреварата, но повече от убедителните му изяви през настоящия сезон, ни дават повод да си мислим, че има голям шанс този път да счупи прокобата и да стигне дори още по-далеч.

По-късно пък ни чакат още спортни емоции. Лудогорец посреща португалския Спортинг Брага в мач от груповата фаза на Лига Европа.