Григор Димитров се завръща в ефира на Mtel Sport 1 днес около 15:00 часа с мач от първия кръг на тенис турнира от ATP 500 сериите в Ротердам срещу японеца Юичи Сугита.
 
По програма сблъсъкът е трети на централния корт и ще може да се наблюдава и като Pay per view на платформата https://ppv.mtel.bg/.
 
Всичко най-интересно по време и след мача, разбира се, може да намерите и на GONG.BG
 
Българинът, който е поставен под №2 в турнира, ще изиграе първия си двубой, откакто отпадна на четвъртфиналите на Australian Open, а след това лекуваше и травма в рамото си.
 
 
Досега Димитров и Сугита са се срещали два пъти, а неизбежно като победител от сблъсъците си е тръгвал световният №5. При нов във втория кръг Димитров ще играе със сърбина Филип Крайнович, който отстрани трудно младия Феликс Оже-Алиасим с 2-1 сета. Лука Пуй пък е най-високопоставеният тенисист, когото Григор може да срещне на четвъртфинал, а в потока на българина е и Давид Гофен, като двамата могат да се изправят един срещу друг на полуфинал.
 
Водачът в схемата в Ротердам Роджър Федерер започва похода си към първата позиция в ранглистата срещу квалификант. Той трябва да играе на полуфинал, за да постигне тази своя цел, а там евентуално може да срещне Александър Зверев.
 
Турнирът в Ротердам е специален за Григор Димитров, тъй като през далечната вече 2009 г., едва на 17 години, българската звезда изигра в холандския град първия си мач от ATP тура. Тогава той загуби след страхотно представяне с 1-2 сета от Рафаел Надал.