Григор Димитров се изправя срещу австралиеца Алекс де Минор в полуфинален двубой на турнира в Антверп днес. 21-годишният младок американеца Маркос Гирон, без да срещне особени проблеми. Световният №29 се наложи с 6:3, 6:0 и за първи път този сезон (с изключение на отборния ATP Cup) ще играе във финалната четворка.

Григор Димитров и Алекс де Минор са се срещали само веднъж до момента. Това се случи на осминафиналите на US Open миналата година, когато българинът спечели със 7:5, 6:3, 6:4.

25 снимки

Българинът стигна до тази фаза на надпреварата, след като преодоля трудно Пабло Андухар в първия си мач, а след това се класира на полуфинал без игра, тъй като Милош Раонич се отказа поради травма. Що се отнася до Де Минор, той вече записа три победи – освен Гирон, победи още Ришар Гаске и Фелисиано Лопес.

Австралиецът не се намира в най-добрата си форма. Този сезон най-доброто му постижение бе четвъртфиналът на US Open, където загуби от Доминик Тийм. След това записа две поредни загуби – от Доминик Кьопфер на старта на Мастърса в Рим и от Марко Чекинато в първата фаза на Ролан Гарос. Сега обаче намира ритъма си на своята любима настилка – хард.

Именно на твърди кортове Де Минор игра всичките си шест финала в тура до момента. Три от тях спечели – в Жухай, Атланта и Сидни, а други три загуби – в Сидни, Вашингтон и Базел. Рекордната му позиция в ранглистата до момента е №18, като в момента е 29-и, а Димитров се намира на 20-а позиция.

Полуфиналът между двамата е насрочен за 18:30 ч. в събота и ще се играе без публика заради решението на местните здравни власти, продиктувано от нарастващия брой случаи на коронавирус в Белгия.