Най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза срещу Стефанос Циципас в осминафинален сблъсък от Мастърса в Мадрид.

Двубоят между двамата е под номер 4 на корт „Аранча Санчес Викарио” и ще стартира днес не по-рано от 18:30 часа. Интригуващия мач може да гледате в пряко предаване по MAX Sport 1.

Димитров елиминира вчера аржентинеца Диего Шварцман с 6:0, 6:3, а поставеният под номер 4 Циципас се справи с участващия с "уайлд кард" французин Люка Пуй с 6:3, 6:4.

Гъркът показа, че е един от фаворитите на клей през сезона, записвайки осми успех в девет мача на настилката за годината. Той стана първият тенисист, който достига до 25 победи в кампанията.

Вицешампионът от 2019 година Циципас доминираше на сервис, като спечели 94 процента от точките при първото си подаване (31 от 33) и пласира общо 7 аса, с последния от които стигна и до триумфа за 68 минути.
  
"Честно казано не мисля за добрите ми резултати на клей. Имал съм подобни добри серии и преди. Играя силно на тази настилка, но всеки следващ ден носи различно предизвикателство. Всеки иска да излезе на корта и да покаже най-добрата си игра срещу мен, така че аз се опитвам да бъда максимално постоянен в изявите си, доколкото мога", коментира петият в световната ранглиста.

Гъркът има три победи в четири мача срещу Григор Димитров, като за последно двамата се срещнаха преди две седмици в Барселона и Циципас спечели с 6:1, 6:4.

Веднага след срещата с Циципас, Григор Димитров ще има ново предизвикателство. Българинът, заедно със своя партньор на двойки – Феликс Оже-Алиасим, ще срещнат Хуан Себастиан Кабал/Роберто Фара.