Първата тенис ракета на България Григор Димитров разкри, че по време на турнира в Бризбейн се е концентрирал върху забавлението и игрите, които са тайната на успеха му. Той призна, че по този начин е потърсил нещо различно от обичайната рутина.

Българинът спечели финала на турнира в Бризбейн с 6:2, 2:6, 6:3 срещу японеца Кей Нишикори, като решителния момент се оказа пробив на Григор в 8-ия гейм на третия сет. Час и 48 минути продължи битката на централния корт, а Григор Димитров в края се поздрави с петата си титла в АТР.

25-годишният българин разкри, че някои вечери е ходил заедно с фитнес треньора си до града, за да играят различни игри.

„Аз играех с мотори, с коли, баскетбол. Аз ходех там с моя фитнес треньор. Мисля, че ние бяхме най-големите деца там“, сподели Димитров.

Гришо: Този трофей значи много за мен

„Така всеки път, когато си лягах се чувствах много добре. Това е нещо толкова малко“, добави първата тенис ракета на България.

Колко донесе спечелената титла на Гришо в Бризбейн?

„Аз не съм от хората, които могат да се затворят в стаята и да мислят 24 часа само за тенис. Това не ми помага. Сега на турнира всяка вечер ходех да играя различни игри за половин час или час. Това ми донесе голямо забавление“, продължи българинът.

Името на Гришо става все по-внушително

Уважаван тенис спец похвали Гришо, сложи го в Топ 10

„Аз изкарах 10 дни тук, а не си спомням да съм имал толкова забавни моменти. В същото време бях много фокусиран, играх солидно във всичките си мачове. За това казвам, че се чувствах добре“, каза още Григор Димитров.

Невероятните мигове от един шампионски мач на Гришо

Фантастично! Григор отвя Нишикори и триумфира в Бризбейн