Рекордно класиране записа Димитър Кузманов  в световната ранглиста при обновяването на класацията тази сутрин. Той вече е №243 в света с 265 точки, след като се изкачи с цели 31 позиции. Големият му прогрес се дължи на първия финал на пловдивчанина на Чалънджър турнир, което се случи в Задар на 28 март. Предишният рекорд на национала за Купа „Дейвис“ беше 250-ото място през декември 2018 година.
 
Мико започва днес участие на турнир от същите серии на АТР в Оейраш, Португалия. Съперник на Кузманов е №290 в света - Лукас Мидлер от Австрия, с когото са си разменили по една победа.
 
В същото време Григор Димитров отстъпва с една позиция и вече е №17 в подреждането. Първата ни ракета взе участие на Мастърс турнира в Маями, но се представи под очакванията и отпадна още във втори кръг. Димитров беше изпреварен от шампиона в Маями Хуберт Хуркач. Тази българинът тренира в Монте Карло, където ще участва следващата седмица в Мастърс 1000 турнира.
 
Адриан Андреев отстъпи едно място и е 387-и в класацията.  19-годишният софиянец ще играе във финалния кръг в квалификациите на чалънджъра в Оейраш. Андреев се изправя днес срещу румънеца Филип Джиану, с когото водят битки още от юношеските си години.
 
Спад от една позиция записва и Адриан Андреев, който от днес заема 387-ата позиция с актив от 113 точки. Софиянецът също участва на Чалънджъра в Оейраш, където вчера записа победа в първия кръг от квалификациите, а днес ще се бори за място в основната схема с румънеца Филип Кристиан Жиану (№390).
 
По две позиции губят Александър Лазаров и Габриел Донев, а Александър Донски се изкачва с едно място.
 
В челната десетка на ранглистата има само една промяна. Шампионът от турнира в Акапулко Александър Зверев успя да изпревари Роджър Федерер и вече е №6 в света. Лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Стефанос Циципас.