Григор Димитров отпадна още във втория кръг на Мастърс турнира в Маями на твърди кортове след поражение с 5:7, 5:7 от 56-ия в световната ранглиста Камерън Нори.

След като сервираше в първата част при 5:3, българинът изгуби концентрация и ритъм, съперникът се възползва по най-добрия начин и на свой ред направи серия от 4 поредни гейма, за да затвори първия сет.

Втората част започна кошмарно за Димитров, след като изостана с пробив, който обаче впоследствие върна. След това Гришо започна да изпитва физически неразположения, да прави гримаси на лицето и интензитетът в играта му драстично спадна с напредването на двубоя, което в крайна сметка си оказа влияние.


Първи сет

Димитров започва с ас по правата - 15:0. Пресилен форхенд по дължина от българина при третия удар - 15:15. Комбинация от форхенди по двата края на игрището приключват с остър такъв по обратния диагонал, след който българинът излезе ан мрежата и завърши - 30:15. Нори изравнява точките след непредизвикана грешка от сервиращия в мрежата - 30:30. Бекхенд в аут на британеца след рутинен удар - 40:30. Въпреки мощния сервис и излизането на мрежата, посрещащият успя да излъже съперника и изравни точките. Нова грешка на 56-ия в световната ранглиста - предимство Димитров. Още една неточност от обратната страна води до първи гейм за Гришо - 1:0.

Нори продължава с грешките и в началото на втория гейм след форхенд в аут - 0:15. В следващата размяна на удари Камерън пласира блестящ форхенд по правата, който облиза линията - 15:15. Невърнат начален удар - 30:15. Брутален къс бекхенд на Григор по диагонала матира сервиращия - 30:30. Още една бърза и лесна грешка от центъра на игрището, дошла от Нори - 30:40. След размяна от 44 удара разиграването приключва със слайс бекхенд от Гришо в мрежата - 40:40. Солиден бекхенд на британеца по правата в близост до основната линия - предимство. Димитров подходи хитро след това, пускайки къса топка и отново връща паритета - 40:40. Средно дълго разиграване, при което левичарят пресили форхенда по диагонала и топката излезе в аут - точка за пробив. Ново равенство, след като българинът придаде дълъг полет на топката от бекхенд и тя отиде в аут. Неуспешен опит за минаващ удар по правата от посрещащия - предимство Камерън Нори. Серия от добри форхенди по двата диагонала и геймът приключва - 1:1.

Великолепен бекхенд на Григор Димитров изтласка назад съперника, който не съумя да отговори - 15:0. Бърза грешка на бившия №3 от форхенд по правата в аут - 15:15. Ас по правата - 30:15. Бекхенд по правата и мрежа на Григор, този път след предизвикана грешка. Отличен сервис по диагонала за 40:30. Плитък ретур и наказателен форхенд по правата за 2:1 гейма.

Роденият в Йоханесбург стартира и този път с грешка - форхенд в аут и 0:15. Директна точка от начален удар - 15:15. Слаб сечен бекхенд от Гришо се спира в мрежата след кратка размяна на удари - 30:15. Изключително дълбока топка от хасковлията затрудни максимално Нори и той сбърка следващия си удар - 30:30. Сечен сервис по правата - 40:30. Нова директна точка от начален удар и 2:2 гейма.

Два поредни невърнати сервиса на Димитров - 30:0. Блестящ бекхенд уинър по правата от Гришо след средно дълга размяна на удари - 40:0. Нори привика съперника на мрежата с къса топка, но тя бе удобна за достигане и нашият представител нямаше проблеми да завърши при последвалия опит за прехвърлящ удар - 3:2.

Перфектен слайс бекхенд по диагонала остави Нори безизразен да изгледа топката - 0:15. Систематичен натиск към бекхенда на Григор дава резултат и точките са изравнени - 15:15. Мек ретур след сервис в тялото и завършващ удар от форхенд - 30:15. Невърнат начален удар - 40:15. Лош опит за минаващ удар от обраната страна и гейм - 3:3.

В последния момент Димитров ускори топката по правата и това хвана неподготвен 25-годишния тенисист - 15:0. Ретур в аут - 30:0. Скъсена топка от Нори, която обаче не успя да бъде завършена от нашенеца, който я изпрати в аут - 30:15. Нори върна жеста и на своя ръка сбърка по подобен начин - 40:15. Още една грешка, този път от бекхенд и 4:3.

Невърната топка от начален удар за начало на следващия гейм. Сервис-мрежа, но великолепният ретур матира съперника и той сбърка - 15:15. Незадоволително изпълнение от форхенд на Димитров се спира в мрежата при рутинна размяна на удари - 30:15. Двойна грешка - 30:30. Мощен форхенд по правата остави без отговор британеца - 30:40. Идеален начален удар по правата с голяма дълбочина - 40:40. Търпелива игра от хасковлията му носи отново успех и от своя страна прибързаното решение на Камерън да отиграе по правата не се увенча с успех. Все пак левичарят отигра следващата точка с голяма агресия отново по правата и взе своето. Брутално изпълнение от нашенеца от дъното на корта чрез форхенд по обратния диагонал и нова точка за пробив. Сервис по диагонала, форхенд по обратния такъв и отново точка за Нори. След това обаче идва бърза неточност от бекхенд при втория удар - брейк точка. Дълго разиграване, микс от търпелива и агресивна игра приключва с печеливш форхенд по правата за Гришо - 5:3.

Двойна грешка - 0:15. Пресилен форхенд по обратния диагонал от Димитров - 0:30. Втора двойна грешка - 0:40. Ретур в аут - 15:40. Брилянтно отиграване с бекхенд по правата в критичен момент спасява Григор - 30:40. Пробивът е върнат след излизане на мрежата от Нори и смаш по правата - 5:4.

Пресилен форхенд от Гришо по диагонала излита в аут - 15:0. Втора поредна неточност, този път по обратния диагонал - 30:0. Ретур в мрежата - 40:0. Дълбок начален удар към бекхенд, отворен корт и уинър по правата - 5:5.

Контра пие по диагонала от форхенд на Димитров за 15:0. Принудително излизане на мрежата от Нори след негов остър диагонал и плитко връщане на топката, бекхенд по правата и 15:15. Ретур в мрежата - 30:15. Предизвикана грешка от ракетата на българина след мощен форхенд по обратния диагонал - 30:30. Акция на мрежата от Димитров и след няколко поредни удара, той приключва точката успешно. Нова неточност от него при втория удар след сервис прави резултата 40:40. Невероятен ретур по диагонала матира Димитров - точка за пробив. Къса топка от хасковлията, апроуч от британеца, но топка в аут - 40:40. След намеса на мрежата, топката помогна на Нори, който я изпрати към бекхенда на Гришо, но той отговори с минаващ удар и съперникът не успя да контактува по най-добрия начин при ответния удар. Още една блестяща комбинация от Камерън, гарнирана с мощни удари по двата края на игрището и равенство. Отново къса топка на Григор, но този път бе пресрещнат и излъган - точка за пробив. Той става факт след солидна игра от дъното на корта от 25-годишния състезател, който принуждава опонента си да сгреши от бекхенд - 5:6.

Бекхенд в аут от центъра на корта от страна на южноафриканеца с британски паспорт - 0:15. Ултракъс диагонал от бекхенд и минаващ удар за Димитров - 0:30. Ас по диагонала - 15:30. Нов отличен начален удар в същата посока, отваряне на корта и завършване на разиграването със следващия удар - 30:30. Завършващ удар от дъното на корта след банонна топка от Гришо - 40:30. Мощен сервис по диагонала слага точка на първата част - 5:7.

 

Втори сет

Два поредни мощни форхенда за Григор и 15:0. Кратка размяна на удари, бекхенд по правата без отговор - 30:0. Аут на Нори по диагонала от бекхенд - 40:0. Още една неточност от британеца и гейм - 1:0.

Бърз печеливш удар по обратния диагонал от нашенеца - 0:15. Левичарят обаче се съвзе и на своя ръка грабна следващите 4 точки за отрицателно време почти без разиграване - 1:1.

Мощен сервис по диагонала, гарниран с блестящ форхенд по правата и смаш на мрежата - 15:0. Ретур в аут - 30:0. Директна точка след ас по правата - 40:0. Двойна грешка - 40:15. Пресилен форхенд по правата от българина праща топката в аут - 40:30. Този път Григор греши от бекхенд по диагонала в аут и равенство. Нова двойна грешка - точка за пробив. Тя става факт след непредизвикана грешка от форхенд по правата в аут - 1:2.

Гришо отново взима първата точка в подаването на Нори и отново чрез форхенд уинър - 0:15. 0:30 след непредизвикана грешка от бекхенд. Слаб обратен удар от хасковлията, който се спира в мрежата - 15:30. Директна точка от сервис - 30:30. Ас на второ подаване - 40:30. Твърде смела игра от Нори по правата от бекхенд и топката отива в аут - 40:40. Леко скъсена топка от Гришо привика напред Камерън, който отново бърка, този път от форхенд по обратния диагонал - точка за пробив. Брейкът е върнат след няколко грешни решения на подаващия, търпелива и умна игра от Гришо и прецизна работа с краката - 2:2.

Комбинация от сервис по диагонала и форхенд по правата за 15:0. Начален удар по правата и ретур в аут - 30:0. Излизане на мрежата от британеца и неуспешен опит за прехвърлящ удар - 30:15. Двойна грешка №5 в срещата - 30:30. Сигурен първи сервис по правата - 40:30. Прибързана смяна на посоката от Нори след форхенд по правата извън очертанията на корта - 3:2.

Два поредни сервиса в тялото носят бърз резултат - 30:0. Непредизвикана грешка от Димитров по дължина за 40:0. Ас по правата и 3:3.

Бекхенд по диагонала в аут от посрещащия - 15:0. Контраатака от британеца при следващото разиграване и печеливш удар от форхенд - 15:15. Рутинен форхенд в аут по дължина от Гришо след кратка размяна на удари - 15:30. Остър бекхенд по правата на второ подаване и това изненада опонента - 30:30. Доста дълбока топка от посрещащия и мрежа на Гришо - точка за пробив. Пропилян шанс от 25-годишния тенисист, след като ударът му по диагонала излиза в аут - 40:40. Излизане на мрежата от българина и минаващ удар по диагонала. С поредица от блестящи отигравания от форхенд и бекхенд Димитров оцеля при дълга размяна на удари - 40:40. Ас по правата - предимство. Плитък удар по диагонала на хасковлията позволи на съперника да излезе на мрежата и да го накаже - 40:40. Контра пие форхенд по обратния диагонал на бившия №3 в света му носи успех. Ретур на втори сервис за 4:3.

В две поредни точки нашенецът закъсня за взимането на топката по време на разиграване - 30:0. Ас за 40:0. Ретур в аут и 4:4.

Солиден форхенд по правата от посрещащия за 0:15. Непредизвикана грешка от ракетата на Нори - 15:15. Четвърта двойна грешка през този сет и 15:30. Чудесна комбинация по двата диагонала след началния удар - 30:30. Отличен сервис по правата - 40:30. Топка на основната линия изтласка назад Камерън и той сгреши - 5:4.

Осми ас в мача за Нори, този път по диагонала - 15:0. Нов такъв в същата посока и 30:0. Бекхенд в мрежата на Димитров след кратко разиграване - 40:0. Къса топка от посрещащия, контракъса по диагонала, която отива обаче в аут - 40:15. Още една директна точка от начален удар - 5:5.

Пресилен форхенд по правата от българина - 0:15. Неуспешна къса топка от ракетата на 29-годишния играч - 0:30. Бекхендът по правата на носителя на 8 АТП титли отлита в аут - 0:40. Още една неточност и пробив - 5:6.

Бекхенд уинър по правата от левичаря след средно дълго разиграване - 15:0. Бекхенд в мрежата след първия удар - 30:0. Ретур уинър по диагонала - 30:15. Ретур в мрежата - 40:15. Бекхенд в аут по правата, гейм, сет и мач.