Българският тенисист Александър Лазаров коментира победата над Великобритания в мача на двойки на турнира за АТП Къп. В тандем с Григор Димитров младокът разби опитните Джейми Мъри и Джо Солсбъри и постигна победа с 2:1.

Въпреки че имаше бившия №3 до себе си на корта, Лазаров не е възлагал големи надежди за триумф.

"Първите ми мисли за мача бяха, че трябва просто да изляза и да не стана за срам, да не поставя Григор в лоша позиция под прожекторите. Това бе намерението ми. Не мислех, че можем да победим", каза Лазаров в интервю пред ATP.

Лазаров определено се оказа героят на първия ден на турнира и изигра ключова роля в решаващата битка срещу Великобритания от група С на турнира в Сидни. 

"Опитах се да съм колкото се може по-спокоен, защото знаех, че ако им дам много шансове, те ще ги използват. Просто бях фокусиран върху това да ударя топката, независимо какво ще се случи след това. Тези момчета са на топ ниво, а Джейми дори е печелил титли от Големия шлем. Гледал съм ги по телевизията, да играя срещу тях е просто невероятно, какво остава пък да ги победя. Ще приема това като резултат от усърдната работа, която съм полагал. Тя се отплаща", сподели третата ни ракета.

Лазаров завърши и последната точка, за да се превърне в големия герой за нашия отбор. Двубоят продължи дори след 2:30 ч. в полунощ местно време, но по трибуните бе пълно с български знамена и фенове, които подкрепяха тима ни.

"Беше лудост. В даден момент дори вече не знаех колко е часът. Благодаря на всички хора, които останаха толкова късно, защото не е лесно цял ден да си на трибуните, да гледаш и да подкрепяш. Наистина беше невероятно".
"Изгубих бройката на поздравленията след мача. Хората в родината ни ни дадоха голяма подкрепа и е страхотно да видим как се подобряваме и просто се забавляваме. Работата не е свършена, все още имаме няколко мача. Ще опитаме да дадем най-доброто от себе си и се надяваме утре да се представим добре и отново да победим",  каза Лазаров.

"Поуката от историята е просто никога да не се предаваш и да играеш до последната точка. Това е всичко, което искам да знаят хората, защото нямаше да бъде възможно, ако не се бяхме борили до края", смята Александър Лазаров.