Макар вече жребият да е изтеглен и битките дори да започнаха, все още не е ясно дали на Мастърса в Париж ще участва една от легендите на световния тенис Роджър Федерер. 37-годишният ветеран ще обяви окончателното си решение на организаторите във вторник сутринта. 

Швейцарецът внимателно подбира участията си, за да може да е максимално свеж и да може да се бори за трофея на всеки турнир, в който е сред участниците. През миналата седмица той игра в родния си град Базел, където спечели 99-а титла в кариерата си. 

Маестрото няма записан мач във френската столица вече три години - нито на Ролан Гарос, нито на Мастърса в края на състезателната година. Сега желанието му е да сложи край на това и да играе, но всичко зависи от начина, по който ще се чувства след Базел. 

"Идеята ми е да участвам, но ще видим. В понеделник ми е ден за пълна почивка и релакс. След това ще видя как се чувства тялото ми и как ще реагира на натоварванията. Но психически съм напълно готов да участвам, което е 50% от цялата настройка за турнира", сподели Федерер. 

Организаторите ще го изчакат максимално дълго, преди да правят някакви промени в схемата. Маестрото почива в първия кръг, тъй като е поставен и участието му така или иначе няма как да започне преди сряда. Целта пред великия тенисист е да спечели титла №100 в кариерата си още тази година.