Голямата звезда на тениса Роджър Федерер направи шокиращо разкритие. Швейцарецът призна, че е бил много близо до прекратяването на своята състезателна кариера през 2016 година. 

Федерер разкри какъв спорт е искал да практикува като малък

Съпругата му Мирка обаче е успяла да го разубеди, обнадеждавайки го, че пред него стоят още много победи и трофеи.

По това време Маестрото страдаше от травма в коляното, която получи след отпадането му на 1/2-финала на Откритото първенство на Австралия срещу Новак Джокович. 

Впоследствие Федерер се подложи на операция, а след 10-седмично лечение стъпи отново на корта, побеждавайки испанеца Гийермо Гарсия-Лопес с 6:3, 6:4 във втория кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

"Вечеряхме заедно с Мирка и аз ѝ признах, че нещо ме мъчи. Не мога да си спомня, дали аз я попитах дали трябва да спра с тениса или дали смята, че мога да продължа с победите. По всяка вероятност разговорът бе насочен в тази посока. Спомням си, че тя ми отговори следното: "Ако искаш да го сториш (б.р. да продължиш да играеш) и се чувстваш добре, не виждам причина защо да не можеш да спечелиш още някой и друг турнир и да победиш всички". Аз имах същото усещане и въпреки това разговорът ни беше доста дълъг", разказа Федерер. 

Иначе Федерер ще пропусне отново сезона на клей. Носителят на безпрецедентните 20 титли от “Големия шлем” и световен номер 2 ще се завърне на корта юни месец за тенис турнира от сериите АТР250 в Щутгарт.