В последните 16 месеца няма спор кой е най-честият съперник на Григор Димитров. От Аустрелиън Оупън 2017 насам българинът изигра 6 мача с Давид Гофен. Седмият и общо осми в съперничеството им предстои след броени часове, а залогът в него е място на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло.

Двубоят в Княжеството започва в 12 часа българско време, а развитието му можете да следите в GONG.BG.

Едва ли има съперник, с когото Григор се познава по-добре, отколкото с белгиеца. Разликата между двамата във възрастта е по-малка от 6 месеца, а двубоите им са преминали от юношеско ниво, през по-ниските професионални нива Фючърс и Чалънджърс, за да се стигне до върха в съперничеството им до този момент - финалът в Лондон в края на миналата година.

Той бе спечелен от Димитров, който определено има добри спомени от мачовете си с белгиеца до този момент, тъй като победите са 6:1 за българина. До този момент двамата не са играли на клей на ниво АТР, но за сметка на това и трите им двубоя на Фючърс и Чалънджър турнири са на червено. И трите са през 2010-а и са спечелени от Димитров.

За Григор това ще е трети четвъртфинал в Монте Карло, а до този момент не е стигал до топ 4. Гофен пък ще опита да повтори постижението си от миналата година, когато бе на полуфинал.

Труден, но сладък успех на Гришо над Колшрайбер

Димитров стигна до този етап след два обрата в по три сета над Пиер-Юг Ербер и Филип Колшрайбер. Гофен пък се справи в по два сета със Стефанос Циципас и Роберто Баутиста Агут.

Последният двубой между двамата добри приятели бе през февруари в Ротердам, където нелеп рикошет от ракетата в окото доведе до отказването на Гофен в началото на втория сет.

Петъчен маратон с Григор и Гофен

Е, каквото и да се случи в мача, то няколко часа по-късно Димитров и Гофен отново ще бъдат заедно на корта, защото ще трябва като тандем ще играят четвъртфинал и на двойки. Техни съперници са шампионите от Аустрелиън Оупън Оливер Марах и Мате Павич.

Гофен: Който и да победи, после с Григор ще играем на двойки