Лидерът в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович се класира с огромна лекота за полуфиналите на турнира в Токио. Сърбинът прегази опонента си Лука Пуй за по-малко от час и му даде само три гейма! 

Джокера надделя с 6:1, 6:2 и очаква в предпоследната фаза победителя измежду Давид Гофен и корееца Хьон Чун. Точките са важни за Ноле, за да успее да опази лидерската си позиция в ранглистата, притискан от Рафаел Надал. 

Всъщност в този мач нямаше никаква интрига. В първия сет сърбинът реализира два пробива и стигна с лекота до успеха. Във втората част Пуй стигна до един пробив, но за сметка на това допусна три и нямаше какво да противопостави на големия фаворит. 

Така Джокович продължи да малтретира този съперник при взаимните им срещи и записа трета поредна повече от убедителна победа над него. Така той стана третият полуфиналист в Токио, след като за тази фаза вече се класираха американецът Райли Опелка и австралиецът Джон Милман. 

Двамата се справиха съответно с представителите на домакините Ясутака Учияма и Таро Даниел. Опелка надделя с 6:3, 6:3, докато Милман беше по-убедителен - 6:4, 6:0. Така повече японци в схемата няма, а единственият азиатец остана Хьон Чун.