Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Токио, след като надигра в два сета представителя на домакините Го Соеда – в отделните части 6-3, 7-5 за малко над час и половина игра.

Световният номер 1 поведе с ранен пробив в първия сет след здрава битка в третия гейм, като в деветия направи още един, за да дръпне в резултата. Във втория обаче на Ноле му беше оказана далеч по-голяма съпротива.

Сърбинът сервираше за мача при 5-4, но Соеда спаси три мачбола и възстанови равенството в последния момент. Въпреки усилията на японеца в 12-ия гейм Джокович реализира решителен брейк, с който си осигури място в последните осем на турнира.

Там го чака победителят от двубоя между Йошихито Нишиока и Лука Пуй. Сънародникът на Соеда и Нишиока – Ясутака Учияма продължи с великолепното си представяне и отстрани молдовеца Раду Албот след 6-7 (2), 6-3, 6-4.

Място във втори кръг намериха Давид Гофен, Джон Милман и Лойд Харис, който отстрани след здрава битка шампиона в Джухай Алекс Де Минор. /БГНЕС