Световният №1 – Новак Джокович все още не е посочил конкретна дата за завръщането си в игра. Сърбинът страда от продължителна травма в лявото рамо, получена още на Уимбълдън. Въпреки нея, той игра на Мастърса в Синсинати, където отстъпи пред Даниил Медведев на полуфиналите, както и на US Open, където обаче не издържа и бе принуден да се откаже в началото на третия сет от осминафиналния си мач срещу Стан Вавринка преди да усложни състоянието си.

Той посочва като идеален варианта да стъпи отново на корта в края на месеца по време на турнира от категория ATP 500 в Токио, но това не е сигурно към днешна дата.

„Бих искал да мога да ви кажа кога ще се завърна, но истината е, че не знам точно. Следя резултатите от възстановяването всеки ден. Следя как отвръща рамото ми. За съжаление, контузията се оказа по-сериозна. Не ми позволи да продължа участието си в Ню Йорк, за което много съжалявам, защото това е един от най-големите четири турнира и много важна част от сезона”, сподели Джокович пред RTS Serbia.

Най-важната новина е, че няма да се наложи оперативна намеса, каквито слухове плъзнаха в първите дни след мача му срещу Вавринка.

„Надявам се да бъда на корта до седмица или две. Засега идеалният сценарий е да играя в Токио", завърши изказването си Ноле.