Носителят на 16 титли от “Големия шлем” и световен номер 1 Новак Джокович оповести добра новина за феновете си чрез социалните мрежи. В последните дни се говореше, че Ноле може да подложи рамото си на операция, ако рехабилитационните процедури в Швейцария не дадат нужното облекчение на болките му.

Джокович обаче обясни, че се възстановява по план и се надява да участва в азиатското турне, което вече започна, непосредствено след края на US Open.

“Извинявайте, че през последните дни ви държах в неведение. Прекарвам си чудесно със семейството и активно работя по възстановяването си, за да бъда готов за азиатското турне. Здравето ми винаги е приоритет и веднага щом съм готов, ще се завърна в игра. Ще ви държа в течение на прогреса ми и ви благодаря за всички пожелания за бързо възстановяване”, написа Джокович на английски и сръбски в “Туитър”.

Джокович има да защитава 1000 точки на “Мастърс”-а в Шанхай, където спечели титлата миналата година, а на последния турнир от тази категория за годината в Париж - 600 точки, защото игра финал през 2018-а и го загуби от Карен Хачанов. На Финалите на АТР Ноле също стигна до последната фаза и бе преодолян от Александър Зверев, което се равнява на още 1000 точки.