Новак Джокович постигна убедителна победа срещу Тейлър Фриц на четвъртфиналите на US Open. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 за 2 часа и 38 минути, като имаше известни проблеми само в третия сет, но съперникът му се оказа неспособен да завърже интригата. 

Успехът превърна Джокович в тенисита с най-много полуфиналите в турнирите от Големия шлем - 47. Втори в престижната класация е Роджър Федерер с 46 полуфинала, а Рафаел Надал е бил в топ 4 на турнирите от Шлема 38 пъти. 

Джокович бързо показа на Фриц, че и в осмия мач помежду им няма да допусне изненада. 36-годишният сърбин загуби само един гейм в откриващия сет, а във втората част отрази 4 точки за пробив при 2:1 в своя полза и не изпусна инициативата. 

Третият сет вървеше равностойно до 3:3, когато Джокович проби. Последва рибрейк, а Ноле се ядоса на човек от щаба си и му нареди да напусне трибуните. Фриц не се възползва от моментия спад в играта на носителя на 23 титли от Големия шлем. Американецът позволи да бъде пробит отново, а след това Джокович затвори мача. 

Сърбинът, който е поставен под номер 2 в схемата на турнира, спаси 10 от общо 12 точки за пробив. От своя страна Фриц спечели едва 28% от точките на втори сервис. 

Джокович е най-възрастният полуфиналист в Ню Йорк от 1991 година. В спора за място на финала той ще срене победителя от двубоя между Франсис Тиафо и Бен Шелтън.
 

36-годишният Джокович става и най-възрастният полуфиналист в Ню Йорк от 1991 година насам, като за него предстои и 13-и полуфинал в последния „мейджър“ за годината.