Бившият номер 1 в тениса Новак Джокович се бори, но успя да вземе само сет на Доминик Тийм. Сърбинът допусна поражение от 7:6(2), 2:6, 3:6 и отпадна от Мастърса в Монте Карло. Така австриецът ще се изправи срещу Рафаел Надал или Карен Хачанов в следващия кръг.

Тийм започна с подаване на 0, след което проби съперника и бързи затвърди пробива си за 3:0. При 5:2 австриецът стигна до сетбол, но Джокович мобилизира всичките си сили и успя да остане в сета. 

В деветия гейм Ноле стигна до дюс, а след това успя да върне един пробив за 4:5. В крайна сметка първия сет се реши с тайбрек, спечелен от сърбина - 7:6(2).

Вторият сет започна с труден гейм на сметката на ноле Ноле. След това пък той пропусна да пробие Тийм във втория гейм. Австриецът се възползва от открилите му се възможности и проби за 3:2 и в крайна сметка затвори сета при 6:2.

В третата част отново Ноле пръв стигна до точката за пробив, но отново пропиля шанса си след 40:15 в седмия гейм. В крайна сметка му се наложи да спасява брейкбол. Тийм пък игра без никакво колебание поведе с 4:3 с перфектно изпълнен бекхенд по правата.

Пеи 3:5 Джокович сервираше за оставане в мача.Тийм стигна до два мачбола и в крайна сметка всичко приключи с непредизвикана грешка от бекхенд на сърбина - 3:6.