Световният номер 1 Новак Джокович ще си вземе дълга почивка след триумфа в Откритото първенство на САЩ по-рано този месец. След победата над Даниил Медведев във финала на US Open на 10 септември, Джокович помогна на Сърбия да се класира за финалната осмица на Купа Дейвис след успех над Алехандро Давидович Фокина на сингъл за своята 13-та поредна победа.

Сърбинът обаче ще пропусне предстоящите турнири в Китай, включително Мастърса в Шанхай през октомври.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

"През години получавах страхотна подкрепа от феновете в Китай, Шанхай винаги е бил един от любимите ми турнири. Моите фенове в Китай ще ми липсват, надявам се да успея да се върна там в бъдеще", сподели Джокович в социалните мрежи. Рекордьорът по титли от Големия шлем е печелил Мастърса в Шанхай четири пъти.

Очаква се Джокович да почива около месец и половина да се върне в игра за последния Мастърса през сезона - този в Париж, който започва на 30 октомври. След това сръбският тенисист ще участва във Финалите на АТП в Торино (12-19 ноември). Джокович е в битка с Карлос Алкарас за първото място в ранглистата в края на годината, като от началото на сезона е спечелил близо 800 точки повече от конкурента си.