Световният №1 Новак Джокович отпадна рано на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс. Сърбинът бе победен от сравнително непознатия италианец Лука Нарди, който се наложи с 6:4, 3:6, 6:3 над Ноле. Срещата продължи близо 2 часа и половина.

Getty/Gulliver images
20 снимки

Джокера започна мача стабилно и лесно спечели първите си две подавания, докато 20-годишният Нарди изпитваше затруднения на своите сервис-геймове. В 5-тия гейм обаче нещата се обърнаха и изведнъж играта на Ноле зацикли, а италианецът се възползва от първата си брейк точка в мача и проби подаването на сърбина за 3:2. След това Нарди не изпусна инициативата и затвори и сета в своя полза за 6:4.

Вторият сет започна с ранен пробив за Джокович, който поведе с 2:0, но още в следващия гейм Ноле също допусна да бъде пробит за 2:1. Решаващ се оказа шестият гейм, в който сърбинът за втори път проби подаването на съперника си за 4:2, след което довърши работата си и взе сета с 6:3, с което изравни резултата в мача.

В този момент очакванията бяха, че Джокович ще довърши опонента си в третия сет, но не се случи нищо подобно. Нарди показа сериозен характер и продължи да играе на високо ниво. Той пропусна три възможности за пробив във втория гейм, но в шестия получи нови два шанса и този път се възползва, за да поведе с 4:2. От този момент нататък за италианеца оставаше да спечели следващите си две подавания и той успя да го направи сравнително лесно, като така затвори и сета и мача в своя полза и записа една от най-големите победи в кариерата си до момента.

Този успех класира Нарди на 1/8-финалите в турнира, където той ще има за съперник американеца Томи Пол, който отстрани по пътя си Юго Юмбер.