Новак Джкович и Хуан Мартин Дел Потро сътвориха изключително тенис зрелище в мача помежду си от втория кръг на турнира в Акапулко. Световният №2 в крайна сметка стигна до победата след тежки три сета, продължили над 2 часа и половина. Крайният резултат бе 4:6, 6:4, 6:4, а победата спокойно можеше да бъде и в полза на Дел Потро.

Аржентинецът отново демонстрира, че когато е напълно здрав, е един от най-добрите в тениса. Джокович пък взе реванш за загубата от ДелПо на Олимпийските игри.

От самото начало двамата тенисисти предложиха спираща дъха игра на зрителите, а качествените разигравания бяха постоянни. В първия сет те си размениха по един пробив в петия и шестия гейм преди Дел Потро да стигне до решителния брейк за 5:4, след което на свой начален удар да затвори сета.

В наачалото на втората част Кулата от Тандил пропусна шансове за ранен пробив. До такъв стигна Джокович за 4:2. При 5:3 Ноле сервираше за успеха в сета, но Дел Потро върна пробива. След това обаче мощният аржентинец не успя да задържи собствения си сервис и мачът влезе в трети решителен сет.

В него драмата в последните геймове. Дел Потро първи стигна до предимство от пробив за 4:3. Отново обаче сърбинът успя да постигне рибрейк, а при 5:4 стигна до мачбол. Той бе отразен от аржентинеца, но Джокович се пребори за втори такъв, който вече бе материализиран.

На четвъртфиналите №2 в света ще има друга трудна задача в лицето на Ник Кириос, който победи Доналд Йънг с 6:2, 6:4.

Голямата изненада на деня поднесе Сам Куери, който победи Давид Гофен с 6:2, 6:3. Доминик Тийм продължава напред след 7:5, 6:3 над Адриан Манарино.

Чилич отново взе дуела на хърватите

Надал прегази Лоренци за място в топ 8 в Акапулко