Защитаващият титлата си Новак Джокович Сърбия се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" в Синсинати САЩ с награден фонд 6,06 милиона долара. Водачът в световната ранглиста надделя над французина Люка Пуй със 7:6(2), 6:1 за 86 минути.

Първият сет премина без пробиви, но в тайбрека Джокович поведе с 6:1 точки и нямаше особени проблеми да стигне до успеха. Във втората част белградчанинът беше категоричен и даде само гейм на съперника си, с което се доближи на още две победи от 34-ата си титла в сериите "Мастърс", която ще го доближи само на една от рекордьора Рафаел Надал (Испания), който реши да пропусне надпреварата в Синсинати през този сезон.

Следващият съперник на Джокович ще бъде руснакът Даниил Медведев, който се стреми към втори пореден финал във веригата след миналата седмица в Монреал.

Медведев, който е осми в световната ранглиста в момента, елиминира преминалия през квалификациите свой сънародник Андрей Рубльов с убедителното 6:2, 6:3 за малко повече от час.
В другия полуфинал Ришар Гаске от Франция ще се изправи срещу номер 16 Давид Гофен от Белгия.

Бившият номер 7 в класацията на АТП Гаске отстрани 11-ия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:6(2), 3:6, 6:2 след почти два часа и четвърт на корта, като достигна първо класиране на полуфинал в сериите "Мастърс" от Маями през пролетта на 2013 година.

Гаске, който пропусна първите шест месеца от сезона заради операция на бедрото през януари, пласира 38 печеливши удара в двубоя. Въпреки поражението, от понеделник 31-годишният Баутиста Агут ще влезе в топ 10 на световната ранглиста за първи път в кариерата си.

Гофен пък се класира за полуфиналите без игра след отказване на противника му Йошихито Нишиока (Япония) заради вирусно заболяване./БТА