Последният уикенд ще се помни завинаги от Новак Джокович. Сърбинът спечели 87-ата си титла в професионалната си кариера на турнира в Рим, но не това беше причината за огромното му щастие. 
 
Причината Ноле да е на седмото небе от щастие обаче е малкият му син Стефан, който спечели първия турнир по тенис в живота си.
 
"Пътешествието ми на тенис родител започва успешно. Синът ми спечели турнир. Гордея се с постижението му и го обичам много. Имаме слънчев дубъл. Става дума за много малък клубен турнир, но той все пак е само на 7 години. Успехът е повод за гордост, но най-важно е, че го видях да играе с любов", заяви щастливият  Джокович.
 
Световният № 1 е готов да помага за спортното развитие на детето си, като дори му дава уроци.
 
"Вчера заспа късно, защото беше завладян от вълнение. Показваше ми как ще удря топката. Забавното е, че аз практикувах същото на неговата възраст. В очите му видях радостта и чистата емоция от любовта към тениса. Никога не съм го карал да играе тенис против волята си. Аз вярвам в свободната воля на децата ми. Стефан винаги е искал да е около мен, когато съм на корта. Ако иска да продължи, ще се радвам да преживея това приключение с него, за да му помогна по всеки възможен начин. Той ми напомня за онази детска енергия, която губим, защото приемаме всичко сериозно", каза още Новак.
 
Подкрепата, която оказва на сина си е напълно нормална, но изненада мнозина. През 2020-та година Джокович беше казал, че не би позволил на децата си да се занимават с тенис. 
 
"На първо място съм баща. Не искам да съм треньор на децата си. Напрежението в тениса е голямо. Няма да ги стимулирам да станат тенисисти", обяви сърбинът тогава.