Ерата на Голямата тройка в тениса, състояща се от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, ще остане в историята като най-запомнящият се период в спорта. Съперничеството между тези легенди е генерирало десетки епични битки, които ще се помнят дълго време от феновете на тениса. 

След като първо Федерер, след това Мъри, а сега и Надал решиха да сложат край на славните си кариери, Джокович остана последният активен тенисист от голямата четворка. Ето какво сподели сърбина по тази тема:

"Видяхте какво качих в Instagram. Всяка дума е искрена. Рафа беше най-големият ми съперник. Съперничеството, което имах с него, повлия най-много на кариерата ми. Това негово решение беше очаквано, но в същото време изпитах шок, подобно на това, което почувствах, когато Роджър обяви оттеглянето си преди две години и когато Анди (Мъри) направи същото преди няколко месеца."

Джокович добави, че за него е трудно да се мотивира, когато вечните му съперници вече не са наоколо: "Ако трябва да бъда честен, всичко това е много емоционално за мен. Не знам какво ще е бъдещето ми в спорта. Все още изпитвам удоволствие от състезанията, но голяма част от мен си тръгна с тези новини. Това са трудни новини не само за света на тениса, но и за спорта като цяло. Рафа е вдъхновение за милиони деца по света."