Двама български тенисисти, култов латвиец и бивш полуфиналист в София ще видим на корта в първия ден от DIEMA XTRA Sofia Open.

Неделята е отредена за първия кръг от квалификациите, които се оказаха изпълнени с много класни и интересни тенисисти.

Александър Лазов и Александър Лазаров, които участват с уайлд-кард, ще играят във втория и третия мач от програмата на Централния корт в "Арена Армеец".

Съперник на Лазов е вторият в схемата Мирза Башич, а на Лазаров - третият Оскар Оте.

Програмата започва в 12 часа с мача на първия поставен и №72 в света Флориан Майер, който може да се похвали с 2 АТР титли в кариерата си. Той ще срещне австралиеца Джон-Патрик Смит.

На Корт №1 също ще бъде интересно, защото там зрителите ще видят култовия латвиец Ернест Гулбис. Гулбис, който е сред най-колоритните в световния тур и бивш №10 в света, бе измъчван от контузии в последните години и в момента е на незавидното 198-о място в света. Негов съперник ще бъде италианецът Лоренцо Сонего.

В мача от вечерната сесия на Централния корт също ще има много познато име в игра. Става дума за словака Мартин Клижан, който в предишните две издания на турнира в София стигна до полуфинал и четвъртфинал.

И той обаче е съпътстван от контузии в последните месеци и в момента е под №146 в ранглистата. Негов съперник е германецът Тобиас Камке.

Останалите мачове на корт №1 са:
Томислав Бъркич - Матс Мораинг
Стефано Наполитано - Йозеф Ковалик
Лука Вани - Салваторе Карузо