Сезонът в мъжкия тенис приключи и в кратката пауза до началото на новата кампания, настана време за анализи и ретроспекции от световните издания. Водещата медия за тенис World Tennis USA избра шестте мача, които са били най-запомнящи се за изминаващата вече 2017 г. 

Ваканцията на Гришо - слънце, море и тренировки

И цели две от тези битки са с участието на българската звезда Григор Димитров. Това са полуфиналният му сблъсък с Рафаел Надал на Australian Open през януари, както и финалът на последния за годината АТР-турнир в Лондон през ноември с Давид Гофен. 

Най-красивата жена в голфа се забавлява с Григор

Единственият с повече мачове в тази престижна шестица, е Рафаел Надал. Освен мача му с Гришо, в класацията са още две негови битки, и двете загубени по драматичен начин. Това са финалът на Australian Open, в който падна от Роджър Федерер в пет сета, както и отпадането му на Уимбълдън от Жил Мюлер, където финалният сет приключи 15:13 за ветерана от Люксембург. 

Предричат на Гришо загуба на позиции през 2018 г.

Другите мачове, които попаднаха в класацията на водещото издание, са Хуан Мартин дел Потро срещу Доминик Тийм от четвъртия кръг на US Open, завършил с драматичен успех от 3:2 за аржентинеца, както и петсетовата битка на Ролан Гарос между Анди Мъри и Стан Вавринка, спечелена от швейцареца.