Яник Синер спечели титлата в Пекин, след като надви руснака Даниил Медведев със 7:6 (2), 7:6 (2) на финала на турнира от сериите АТП 500. Италианецът, който отстрани Григор Димитров на 1/4-финалите, побеждава Медведев за първи път, след като досега имаше шест поредни загуби от неудобния си съперник. Синер, който за място на финала елиминира Карлос Алкарас, спечели 500 точки в световната ранглиста и 679 550 долара от наградния фонд на турнира на твърди кортове. Така той ще се изкачи до четвърто място в ранглистата на АТП от началото на следващата седмица.
 
Мачът започна много равностойно, като и двамата печелеха подаванията си. Първи можеше да се пропука Синер в петия гейм, но италианецът спаси геймбол за Медведев, а след това спечели частта. В осмия гейм руснакът на свой ред спаси две точки за пробив и успя да изравни резултата - 4:4. Така се стигна до тейбрек, в който Синер поведе убедително с 5:0 след два мини пробива и успя да затвори първата част след 7:2.
 
Вторият сет започна по същия начин, като и двамата спечелиха първото си подаване. В третия гейм Даниил Медведев успя да отрази три възможности за пробив на Синер и поведе в крайна сметка с 2:1. Играта продължи със силни игра на двамата на сервис и 6:6.
 
Във втория тайбрек Синер отново започна вдъхновено с мини пробив, а а след това поведе и с 3:0. Медведев успя да спечели двете си подавания за 3:2, но следващите четири поредни точки бяха за Синер, който триумфира с титлата. Статистиките между двамата бяха много близки, но Яник Синер успя да направи малко повече печеливши удари - 29 срещу 26, както и имаше по-добри ретури, което му осигури победата в мача без нито един пробив. /БТА