Словашкият квалификант Йозеф Ковалик изживява мечтата си на турнира DIEMA XTRA Sofia Open и стигна до полуфинала след петата си поредна победа. Той се справи и с Маркос Багдатис, за да стигне до предпоследното стъпало на "Арена Армеец".

Той за първи път стига до такъв етап в кариерата си на турнир от АТР и има огромен шанс дори за място на финала, защото ще спори с румънеца Мариус Копил. А самият словак сподели, че се е насладил на всичко на корта в София.

"Просто се наслаждавам на атмосферата, на централния корт, на всичко, много съм щастлив. Не съм имал план преди началото на двубоя, просто исках да му се насладя, да дам най-доброто от себе си и да се получи добра битка. Исках да стане хубав мач и за мен, и за всички останали. Доволен съм от начина, по който играх."

"Най-важен за мен беше мачболът, последната точка винаги е най-трудна. Радвам се, че минах през нея. За мен винаги е много трудно да анализирам представянето си по време на мач, хората отстрани трябва да кажат. Аз се насладих", заяви Ковалик пред DIEMA SPORT.