Александър Донски и Александър Лазаров спечелиха мача на двойки и намалиха изоставането на България от Казахстан на 1:2 победи в срещата от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Пред собствена публика в София българите играха на страхотно ниво и постигнаха успех над Александър Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3 за 73 минути.

За Лазаров това беше първи мач от 9 май насам, когато получи тежка контузия на ахилеса, която дори заплашваше кариерата му.

Донски и Лазаров допуснаха пробив още в първия гейм, но след това взеха два пъти подаването на съперниците си, за да поведат с 4:1. До края националите продължиха добрата си игра и след 6:3 имаха сет аванс.

Във втората част след 2:2 българският дует спечели четири от следващите пет гейма и затвори мача, за да намали изоставането на България в двубоя.

"Ние цяла седмица тренираме заедно. Алекс се завърна страхотно след контузията, той се справи страхотно. Те бяха супер силни съперници, но нашата концентрация беше добра и успяхме да спечелим", каза Донски след победата.

По-късно днес следват мачовете на сингъл между първите ракети Димитър Кузманов и Александър Бублик, а след това Янаки Милев срещу Тимофей Скатов.

Вчера Кузманов претърпя поражение от Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 час, а дебютантът Янаки Милев загуби от номер 29 в световната ранглиста Александър Бублик с 4:6, 1:6 за 68 минути.

Входът за зрителите на ОББ Български национален тенис център в Борисовата градина е свободен.