Страхотното представяне на шведските тенисисти не беше затвърдено от по-големия брат Имер - Елиас - на домашния турнир в Стокхолм. Той отпадна още в първия кръг от квалификанта Тобиас Камке.

Малко преди 20-годишният тъмнокож швед да излезе на корта, по-малкият му брат Микаел срази по безапелационен начин Фернандо Вердаско и хвърли една от бомбите в турнира до този момент.

Но баткото не показа същото ниво. Той преклони глава пред германеца с 4:6, 0:6 и не можа да продължи напред пред домашната публика, която му оказваше подкрепа през целия мач в залата.

Имер направи силен първи сет, в който дори поведе с пробив и имаше аванс от 4:2. Но Камке се взе в ръце и до края на сета не остави съмнение в превъзходството си.

В средата на този първи сет Имер рухна окончателно, защото втората част беше със звучното 6:0 в полза на германеца и той заслужено намери място в осминафиналната фаза на турнира в Стокхолм, в който започна от квалификациите.

Следващият съперник на Камке ще бъде друга от изненадите на турнира Раду Албот. Двамата са в потока на лидера в схемата Гаел Монфис, който все още не е стартирал битките си в шведската столица.