Поредната голяма изненада на турнира в Стокхолм е факт. След като от шведската столица си тръгна петият поставен Стив Джонсън, сега нерадостната му съдба последва и именитият испанец Фернандо Вердаско.

При това ветеранът беше отстранен от 18-годишния тийнейджър Микаел Имер, който е представител на домакините. И за да е пълно унижението на 33-годишния Вердаско, той беше отвян с 2:6, 1:6 от 544-ия в света тъмнокож швед.

Битката между двамата, ако въобще тоталната доминация на Имер може да се нарече битка, продължи малко повече от час. През последните четири години испанецът не беше отпадал от толкова нископоставен тенисист.

Младият швед започна мача ударно и от самото начало започна да забива такива бекхенди и форхенди, които не оставиха никакъв шанс на именития му съперник. Той дръпна с 4:0, преди Вердаско малко да се опомни.

Той взе двете си подавания до края на частта, но така и не успя да върне двата пробива и трябваше да се примири със загубата с 2:6. Очакванията бяха играта му да се подобри във втората част. Но не би.

Имер проби още в първия гейм, взе своето подаване, за да дръпне с 2:0 и след това даде единствения гейм на опонента си в тази част. До края на мача бомбените му удари не срещнаха никаква съпротива от Вердаско и така испанецът трябваше да си тръгне унизен от 544-ия в света.

Така младият швед си намери място във втория кръг на надпреварата в родината си. Той ще се изправи срещу третия поставен в схемата Иво Карлович от Хърватия, а евентуално на полуфинал може да срещне Григор Димитров.