Добрият познайник Милош Раонич ще бъде първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Мадрид.

Като поставен под №3 българинът почива в първи кръг, а канадецът си осигури мач срещу своя връстник след успех с 6:4, 6:2 над аржентинеца Николас Кикер.

№24 в света нямаше особени затруднения срещу Кикер като постигна три пробива в мача и отрази единствения шанс за брейк пред съперника.

Първият пробив бе факт за 3:1, след което Раонич пропусна да затвори сета още на сервис на съперника. На свой ред след това Кикер имаше шанс за връщане на пробива, но при шестия сетбол Раонич най-сетне се поздрави с успеха.

Във втория сет аржентинецът не успя да се противопостави и с пробиви в третия и седмия гейм Раонич си гарантира победата.

Канадецът и българинът се познават отлично още от юношеска възраст, а на ниво АТР имат изиграни четири двубоя. Раонич спечели първия в Стокхолм през 2011-а, но оттам насетне победител неизменно е Димитров. До този момент обаче двамата нямат нито един мач на клей.

Григор се завърна в топ 4 на света

В тази част на схемата станаха известни и потенциалните съперници на Григор в третия кръг. Там победителят от мача Димитров/Раонич ще срещне по-добрия в срещата Беноа Пер-Денис Шаповалов. Пер стигна до този двубой, отстранявайки своя сънародник и поставен под №15 Лука Пуй с 6:2, 6:3.