Хуан Мартин дел Потро продължава с великолепните си изяви от началото на сезона. Кулата от Тандил стигна до полуфиналите на Мастърса в Маями след великолепен сблъсък с Милош Раонич, завършил при резултат 5:7, 7:6(1), 7:6(3) след 2 часа и 52 минути супер тенис на корта.

За ДелПо това бе 15-а поредна победа, което е най-добрата серия в кариерата му, серия, включваща три победи над играчи от топ 10 и титла в Акапулко, както и триумф с три спасени мачбола срещу Роджър Федерер на финала в Индиън Уелс.

Само преди броени дни аржентинецът и Раонич играха на полуфиналите в Индиън Уелс и тогава Дел Потро се справи категорично в два сета. Този път обаче задачата му бе много трудна и до голяма степен успехът се дължеше на бурната подкрепа от аржентинските фенове в Маями.

В първия сет Дел Потро печелеше по-лесно сервис геймовете си, но в края на частта играта му изчезна и в 12-ия гейм Раонич се възползва от първия брейкбол в целия мач, за да поведе.

Световният №6 изглеждаша така сякаш физическите му сили са на прага и може дори да се откаже от участието си в мача. Във втория сет Раонич печелеше по-лесно подаванията си, но пък съперникът му се пребори за достигане до тайбрек, в който игра великолепно, а в същото време канадецът се пропука.

На фона на случващото се до момента, началото на третия сет бе доста неочаквано - четири поредни пробива. Раонич имаше и два шанса за пети пореден пробив. Такъв обаче не се получи и закономерно тайбрек трябваше да определи победителя.

В него отново Дел Потро бе по-концентриран и в крайна сметка стигна до победата и до полуфинал, където негов съперник ще бъде Джон Иснър, победил Хьон Чун в два сета.