Втората ракета на България Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в зала  от сериите "Чалънджър" във френския град Роан с награден фонд 90280 евро. 29-годишният българин победи водача в схемата Раду Албот (Молдова) в два сета - 6:3, 6:4 за близо два часа игра. 

Срещата започна отлично за българина, който поведе с 3:0 след пробив във втория гейм и успя да затвори първата част с 6:3. 

Вторият сет отново започна с ранен пробив за Кузманов, а в седмия гейм българинът отново взе подаването на съперника и поведе с 5:2.  

81-ият в света Албот върна един пробив, след което намали на 4:5, но Кузманов не допусна обрат и приключи мача на свой сервис с четвъртия си мачбол 

Това е първа победа за 210-ия в света Кузманов срещу този съперник, от който до сега имаше четири загуби  в четири мача. 

За победата си Кузманов заработи 9 точки за световната ранглиста, а във втория кръг може да играе срещу друг българин – Адриан Андреев, който утре започва срещу номер 260 в света Артур Фис от Франция.