Световният номер 4 в тениса Григор Димитров постави високи цели пред себе си за настоящата 2018-а година. Ден преди старта на турнира в Ротердам, българинът заяви, че е готов да надграджда миналогодишните си постижения.

Григор в Ротердам: По-добре съм, почти на 100%

Както е известно Димитров не участва на DIEMA XTRA Sofia Open заради проблем в рамото. Григор обаче разкри, че травмата е почти отшумяла и той се чувства готов за тенис от високо ниво.

„Винаги искам да постигна повече. Винаги очаквам повече от себе си, но това също може да бъде опасно. Независимо колко високо си позициониран в ранглистата нa ATP, никога не трябва да уважението си към играта. Трябва да запомниш самия процес и да не считаш нищо за даденост", каза Григор.

„През годините научих, че няма как избегнеш спадовете и подемите в играта си, но е важно да поддържаш дадено ниво. Можеш да видиш, че младите играчи, по-млади от мен, са жадни за успехи! Мишената на гърба ти става малко по-голяма, но затова играя тенис – за да се състезавам, от любов към играта, за да покажа, че мога да се представя по-добре и да поддържам постоянство. Това наистина значи нещо за мен", призна бълграинът.

В Ротердам се радват на Григор: Вижте кой е тук

„Трябва да искаш да се състезаваш с най-добрите играчи, да предизвикваш себе си. Затова се състезавам. Контузията в рамото ми се оправя и малко по малко започвам да сервирам по-бързо. Работих във фитнеса. Никога не спирам да работя. Ако не тренирам всеки ден, отивам във фитнеса или бягам навън. През почивните си дни също обичам да ходя във фитнеса, просто за да продължа да движа тялото си, като навик ми е", разкри още световният номер 4.

„Наскоро усетих, че тялото ми възмъжава и започва да реагира добре на здравата работа. Много позитивно настроен съм за бъдещето, развълнуван съм от възможността да играя и да се състезавам. Знам, че ако продължавам да работя усърдно ден след ден, ако влагам допълнителни усилия, резултатите ще дойдат. След това изкачването в ранглистата се получава от само себе си", позитивно настроен е Димитров.

Димитров сподели и какви са целите му за 2018 година.

„Опитвам да подобря представянето си на турнири, на които не се представих добре през 2017-а. Искам да се представя по-добре на „мейджърите“. Това е приоритет за всеки топ тенисист. Миналата година постигнах много хубави неща на и извън корта, станах по-постоянен и играх добре в големите мачове, спечелих някои много оспорвани двубои", каза Гришо.

„Когато всичко това заработи заедно, могат да последват добри неща. Донякъде изненадах себе си с представянето си през 2017-а, но на физическо ниво имах усещането, че съм готов да бъда конкурентоспособен", допълни той.