Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро даде интервю за списание GQ, в което говори за финала си срещу Роджър Федерер на Индиън Уелс тази година.

29-годишният тенисист спечели напрегнатия мач с швейцареца в три сета – 6:4, 6:7(8), 7:6(2), a по време на срещата двамата изпуснаха нервите си влязоха в конфликт помежду си, като се наложи съдията на стола Фъргюс Мърфи да се намесва на няколко пъти.

"Изгубих уважението си към Роджър и страхът, който изпитвах. Възхищавам му се, но след края на втория сет си казах, че ние сме на едно ниво и се борим за един и същи трофей. Аз играех великолепно и вярвах, че това е единственият ми начин да спечеля толкова голяма титла – ако се абстрахирам от огромното уважение, което изпитвам към него. Промених стратегията си. Когато видях, че той спори със съдията на стола, реших да го предизвикам, да го разколебая. След като загубих втората част, аз се представих далеч по-добре в заключителния сет", коментира аржентинецът.

Хуан Марти дел Потро си припомни и трудния път към завръщането в тениса след проблемите с китките.

"Всичко започна през 2010 година, бях номер 4 в света и претърпях операция след Аустрелиън Оупън. Цяла година се възстановявах. Опитах да се върна след това, но нещата се влошиха, този път с лявата китка. Последваха още две операции, но и те не помогнаха. Бях близо до отказването от тениса, защото не можех да се справя с болката. Бях депресиран, стоях вкъщи два месеца непрекъснато – все още бях млад, но много разочарован, че не мога да практикувам любимия спорт. Търсех разнообразие в живота си, за да не мисля за проблемите си и през 2014 година започнах различни лечения при различни доктори. Най-накрая през 2015 година си казах, че тенисът е моят живот и трябва да направя всичко по силите си, за да се завърна в тура", сподели още Дел Потро. /БГНЕС