Давид Ферер безспорно е познато име в световния тенис. Бившият състезател се отказа през миналата година, пред родна публика в Мадрид.

Ферер наистина имаше една забележителна кариера, в която спечели цели 27 титли и достигна до номер 3 в света. Сега, Давид е директор на турнира от категория ATP 500 в Барселона, но заради коронавируса събитието няма да се проведе през този сезон. Испанският тенисист сподели своето мнение за настоящата ситуация в тениса и заяви:

„Съчувствам на моите колеги в момента. Отказах се през миналия сезон и постъпих правилно, не мога да си представя какво щях да правя сега. Да не докосваш ракета толкова дълго, да не играеш мачове, признавам си, аз нямаше да издържа.  Всички турнири загубиха много, знаете, че дори шефът на ATP каза, че дори и сезонът да се поднови през юли, приоритет ще бъдат турнирите от големия шлем и тези от мастърс сериите.  Аз като директор на надпреварата в Барселона, силно се надявам, че през 2021 година ще можем да проведем турнира напълно спокойно и без проблеми“, завърши Ферер.


Автор: Дидо Калинков