Преди да се прибере у дома за DIEMA XTRA Sofia Open, Григор Димитров вече показа амбиции дори за мечтаната от него титла от Големия шлем. Мнението изказа турнирният директор на надпреварата в София Пол Макнами, който следи на живо изявите на Димитров на Australian Open. Ето какво заяви двукратният шампион на двойки в Откритото първенство в родната си Австралия след победата на Григор над Ник Кириос със 7:6, 7:6, 4-6, 7-6 на осминафиналите.

Голям шампион! Григор смаза звяра Кириос и е на 1/4-финал!

„Григор се вложи максимално и правеше това, което е необходимо, срещу Ник. Това беше най-впечатляващият мач на Григор в турнира досега. Мач, който вече го постави в позиция да „тръгне на лов“ за титлата“, коментира Пол Макнами.

Григор Димитров срещу Ник Кириос в едно кърваво зрелище

С победата над Кириос Григор си подсигури оставане пред Александър Зверев в световната ранглиста. На ¼-финалите Димитров ще срещне Кайл Едмънд (Великобритания) по пътя към евентуален нов полуфинал в Мелбърн срещу световния номер едно Рафаел Надал.

Виландер във възторг: Видяхме много гладния Григор!

А веднага след Australian Open Григор Димитров идва у нас за турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018 с мисия да защити титлата си.

Очакваният с голям интерес тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Третото издание на Sofia Open получи голяма подкрепа от сериозни компании. DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор турнира от сериите АТП 250. Основни спонсори са Dubai Duty Free, Първа инвестиционна банка, „Теленор“ и Emirates. Официални спонсори са „ЕКО България“, McDonald’s, Rexona, „Банкя“, хотел „Маринела“, Mazda, Asics, Head, Dominos, „Евроинс“ и зимен курорт Банско. Предстои да бъдат обявени още ключови партньорства.