Стартът на новия сезон в тениса буквално чука на вратата. Вълнението у феновете е огромно, защото очакванията са за страшно интересна година, най-вече заради завръщането на Рафаел Надал, но също така, мнозина експерти си задават въпроса, ще могат ли отново, Карлос Алкарас и Яник Синер да се противопоставят на Новак Джокович. Разбира се, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас и Александър Зверев също са слагани в сметките за големите титли, а някои пък смятат, че младата американска звезда Бен Шелтън ще продължи с избухването си и през 2024 и тепърва ще прави още по-силно впечатление.

Сега, световният номер 6, Стефанос Циципас, съвсем ясно назова целите пред себе си за новия сезон. Гръцкият тенисист си пожела да донесе олимпийски медал на родината си и заяви,  че се надява да триумфира с титла от „големия шлем“.

"Имам сериозни надежди за 2024 година, защото всеки тръгва с своите надежди и мечти. Аз само искам да бъда здрав, а намеренията ми са изключително амбициозни и желая да изиграя много големи мачове през сезона. Зная, че олимпийските игри са с изключително висока стойност и искам да донеса радост на моите сънародници. Ще отида в Париж с ясната цел да спечеля олимпийски медал, а другата голяма цел, която си поставям е титла от шлема и вярвам, че мога да се справя страхотно. Очаквам с нетърпение старта на сезона и ще дам най-доброто от себе си“, каза Циципас