Бившият треньор и чичо на Рафаел Надал – Тони говори пред Onda Cero, за да сподели новините около тениса след отмяната на Уимбълдън, както и да анализира ситуацията, през която светът преминава поради коронавирусната криза.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Когато племенникът ми игра с Бил Гейтс благотворително в Южна Африка, американецът му каза, че това, което се случва в Китай ще се усложни...Не знам дали това ще ни промени, защото човекът е свикнал лесно да забравя, но трябва да сме силни в този момент“, сподели Надал.

„Докато няма лекарство или ваксина, ситуацията ще бъде много сложна. Ще живеем в ситуация на несигурност и опасност, докато това не бъде разрешено. Основното нещо е да се спасят животи и да няма невежество в целия политически апарат. Трябва да прогоним фанатизма на политиците. Те трябва да защитават обществото, а не своите идеали“, добави още испанецът.

„Няма да се оплаквам, защото има хора, които преживяват много тежки моменти. Турнирът в Майорка все още не е официално отменен. Ще се опитаме да намерим нови дати за провеждането му. Ще има още много турнири Уимбълдън. Това, което трябва да ни притеснява е, че много хора умират“, каза Надал.