И най-големите грешат... Това в пълна сила се отнася за едно от най-големите издания в спортната журналистика в Европа вестник "Екип". Преди пет години изданието е направило прогноза как ще изглежда световният Топ 5 в тениса през ноември 2018 г. И анализаторите му не могат да са били по-грешни в прогнозите си. 

Те предричат тогава, че лидер в света сега ще е... Григор Димитров. Е, българинът наистина се доближи до върховете, завършвайки трети преди година, но през тази се срина до 19-та позиция. Доста скандално изглежда предположението на "Екип" за №2 в света. Това е... Беноа Пер. 

Французинът не просто никога не влезе в Топ 10, но в края на тази година не е дори в Топ 50. Всъщност, е едва 52-и. Третото място е отсъдено тогава за Анди Мъри, който сега е едва 260-и в света. Поне при него причината за този срив се дължи на тежката контузия от миналата година. 

През 2013 г. френското издание предвижда на 4-та позиция да е Милош Раонич. Канадецът имаше своите моменти през годините, но сега е 18-и в света. А сегашният лидер в световната ранглиста Новак Джокович е бил класиран 5-и от "Екип" преди пет години. 

Няколко групи в социалните мрежи изровиха този материал на изданието и го публикуваха, а отдолу феновете не спират да се бъзикат с авторите на уважавания вестник. Е, в крайна сметка и на най-добрите се случва да грешат. 

Интересното е, че редица водещи издания направиха и сега прогнозите си за след пет години, като повечето от тях сега въобще не намират място за Григор Димитров в десетките си. Само остава да се надяваме, че грешат тотално, както и "Екип" преди петилетка.