Пабло Кареньо-Буста напусна рано-рано надпреварата в Мадрид, след като още в първия кръг бе елиминиран от аржентинеца Федерико Делбонис. Това бе доста разочароващо представяне за испанеца, който напоследък показваше завръщане към най-добрите си дни. 

Докато Пабло вече не е част от надпреварата и ще опита да се представи по-добре на следващия турнир от Мастърс сериите в Рим през идната седмица.

Сега той сподели своето мнение затова кой е най-добрият тенисист в историята.

„Отпаднах рано в Мадрид и съжалявам. Искаше ми се да опитам да стигна по-далеч и да се срещна с някои от най-добрите, но ще трябва да коригирам доста неща, защото след няколко дни започва турнирът в Рим, който също е от съществено значение. Навлизаме в серия от големи и важни състезания, където всеки иска да се покаже и докаже. След като вече не съм част от Мастърса, спокойно мога да споделя своите очаквания за състезанието. Лично за мен Рафаел Надал е най-добрият тенисист за всички времена. Не казвам това, защото и двамата сме испанци, а защото наистина го мисля и считам, че той е фаворитът за титлата. Да, зная, че Тийм, Медведев и Рубльов също са тук, както и Зверев, и Циципас, но Рафа си е Рафа и аз не вярвам да има изненади. Разбира се, в тениса всичко е възможно, но смятам, че след трофея в Барселона Надал ще е още по-уверен и мотивиран. Пред своите сънародници той винаги играе на 100%. Аз ще го подкрепям и ще му стискам палци. Моето мнение е, че Надал е най-великият в историята и е по-добър от Джокович и Федерер“, коментира той.