Хърватинът Борна Чорич се класира за полуфиналите на турнира по тенис във Виена от сериите АТП 500.

В третия четвъртфинал от програмата той победи поставения под номер 5 в схемата Хуберт Хуркач от Полша с 6:4, 6:7(2), 7:6(5).

Двубоят продължи близо три часа и бе на много високо ниво, като двамата тенисисти записаха общо 90 печеливши удара и само 50 непредизвикани грешки.

В целия мач имаше само един пробив, който бе на сметката на Чорич в третия гейм на първия сет. През останалото време двамата тенисисти неизменно печелеха подаванията си. Двата тайбрека също преминаха при поделено надмощие, като в първия Хуркач спечели със 7:2 точки, а във втория успехът бе за хърватина със 7:5, макар и той да допусна изравняване от преднина от 5:3.

В началото на третия сет Чорич получи медицинска помощ заради проблеми с дясното рамо, което той оперира преди година. Въпреки това той успя да стигне до втория си полуфинал за сезона след този в Синсинати, където взе и титлата. 

За Хуркач загубата може да се окаже фатална за надеждите му да играе на Финалния "Мастърс" в Торино.

На полуфиналите Чорич ще срещне победителя от двойката между британеца Дан Евънс и канадеца Денис Шаповалов. В другия полуфинал съперници са българинът Григор Димитров и руснакът Даниил Медведев.